Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉDESAPÁM BETEGSÉGE

2014.02.10


Édesapám pedagógus volt kollégiumi igazgató és gimnáziumi igazgató helyettes. Több mint tíz éven keresztül édesanyámmal a gimiseket vitték az akkori NDK-ba nyári munkára epret szedni. Mindig úgy láttam,hogy apa egy erős egészséges ember. Minden évbe el ment tüdő szűrőre és vitte a kollégistákat is .Soha semmi baj nem volt.1982-ben július harmadikán indultak ,rá egy hónapra 3-án szombaton érkeztek haza. Édesapám már ott kint az utosó két hetet nagyon betegen csinálta végig. Mikor megláttam megijedtem mert ugy nézet ki. 7-én elvitték hegyfalura mert már annyira fulladt. Mivel jött a hétvége csak rutin vizsgálatokat csináltak.

Hétfőn átszállították a szombathelyi tüdő sebészetre,hogy meg műtsék .A rossz daganatos tüdőt akarták eltávolítani. Sajnos mivel előtte a másik kórházban nem szívták le a vizet a jó tüdőt elnyomta a víz igy halálra volt ítélve. Minden nap mentünk be hozzá. Viccelődött.

Minden nappal kevesebb és kevesebb lett ,Mikor már nem birtam tartani magam mert előtte nem mutathattam mélységes fájdalmam kimentem mintha dolgom lenne. A folyóson jó kibőgtem magam majd meg mostam az arcom és nyugalmat erőltetve magamra vissza mentem. Halála előtti nap azt kérte tőlem délután ötkor,hogy hozzak neki agy fekete kávét.

A büfé már zárva volt elrohantam a legközelebbi presszóba.,de nem volt semmi amibe elvihettem volna ott síró görcsöt kaptam pincérek rendesek voltak mikor elmondtam miért sírok adtak egy üveget amibe vihettem. Mire vissza értem elaludt. Ültem az ágya mellett. Másfél óra múlva megébred kérte a kávét de már nem tudta meginni erre sírni kezdett. Én megsimogattam az arcát meg pusziltam és azt mondtam majd később. Azt mondta jó,lehunyta a szemét és újra álomba zuhant mint megtudta ebből már nem is kelt fel. Hajnali 4 körül elment.
Akkora az a nagy darab ember csak akkora lett mint egy gyermek

.NEKEM MÉGIS ÚGY ÉL AZ EMLÉKEMBEN AMILYEN A BETEGSÉGE ELŐTT VOLT.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.