Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LASAGNE

2016.02.03
10174851_616793795064578_2503058938050115099_n.jpg
Hozzávalók:

50 dkg darált hús....50 dkg lasagne.....20 dkg sajt.....10 dkg vaj......7 dl paradicsomszósz.....4 dl tej.....3 evőkanál liszt.....4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma....csipet bazsalikom....ízlés szerint só...2 dl olaj


Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízlésed szerint sózd és borsozd meg, majd pirítsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd fel egy kisebb pohár vízzel, nehogy odaégjen, és párold a húst egészen puhára.
A friss bazsalikomot aprítsd fel, és keverd össze a paradicsomszósszal. Forrald fel a keveréket, majd keverd hozzá a húshoz. A vajat hevítsd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, és készítsd el a besamelmártást.
Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos masszából. Tegyél rá egy sor tésztát, majd megint szósz és megint tészta kövesse egymást. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és ügyelj rá, hogy felülre tészta kerüljön. Ezt öntsd nyakon a besamelmártással, végül szórd meg a lereszelt sajttal. A sütőt melegítsd elő eközben 180 fokra, és nagyjából 40 perc alatt süsd készre a lasagnét.