Barscs, céklaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg. sertésdagadó...egy pici fej hagyma...
- 2 db.petrezselyemgyökér......egy sárgarépa
- kevés fejes káposzta,,,,40 dkg. burgonya
- 1 üveg céklasaláta
- tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna...babérlevél...bors
- két deci főzőtejszín és két evőkanál liszt a habaráshoz, de helyettesíthető tejfellel, én speciel egy kanál tejfel és tej keverékét használtam
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, ha kell egy kevés olajat is öntünk alá, erre dobjuk a hagymát, majd a két centi hosszúra és vékonyra vágott kétféle répát. Amíg dinsztelődik, a felvágott húst 2 liter vízbe tesszük főni (adhatunk hozzá egy leveskockát is). A káposztát apróra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez, beletesszük a ecetes céklát (én 750 ml-est vettem, ennek mintegy kétharmadát használtam fel), felengedjük a főtt hús levével, persze a hús is benne marad. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Behabarjuk, tálaláskor tejfelt adunk hozzá.
http://receptkalauz.hu/
ezt még Lengyelországban ettem először