Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barscs, céklaleves

2016.02.04

10698654_720027768074513_9008062572112017621_n.jpg

Hozzávalók:

  •  
  • 40 dkg. sertésdagadó...egy pici fej hagyma...
  • 2 db.petrezselyemgyökér......egy sárgarépa
  • kevés fejes káposzta,,,,40 dkg. burgonya
  • 1 üveg céklasaláta
  • tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna...babérlevél...bors
  • két deci főzőtejszín és két evőkanál liszt a habaráshoz, de helyettesíthető tejfellel, én speciel egy kanál tejfel és tej keverékét használtam

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, ha kell egy kevés olajat is öntünk alá, erre dobjuk a hagymát, majd a két centi hosszúra és vékonyra vágott kétféle répát. Amíg dinsztelődik, a felvágott húst 2 liter vízbe tesszük főni (adhatunk hozzá egy leveskockát is). A káposztát apróra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez, beletesszük a ecetes céklát (én 750 ml-est vettem, ennek mintegy kétharmadát használtam fel), felengedjük a főtt hús levével, persze a hús is benne marad. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Behabarjuk, tálaláskor tejfelt adunk hozzá.


http://receptkalauz.hu/receptek/171-barscs-avagy-a-lengyel-ceklaleves#close

ezt még Lengyelországban ettem először