Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókusz krémes ostya szelet

2016.02.01
983810_1561781060702181_814350993136264616_n.jpg
HOZZÁVALÓK.
20 dkg cukor.... 2 teáskanál folyékony édesítő...2 dl víz...15 dkg margarin
20 dkg tejpor,,,,vagy kávékrémpor...20 dkg kókuszreszelék (ebből is mehet egy kicsit több)...2 cs vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
összekeverjük a tejport, vagy a kávékrémport a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint kicsit felszelve
A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük.
A szirupot ráöntjük még melegen a tejporos-kókuszos-margarinos keverékre majd alaposan összekeverjük.
Az így kapott masszából rákanalazunk egy ostyalapra, Ezután rárakjuk a következő lapot, majd azt is megkenjük, és így tovább, amíg el nem fogy az egy csomag ostya. A tetejére már nem kenünk. Gyorsan kell dolgozni, mert ahogy hűl a krém, nehezebb vele bánni.
Sütőpapírral letakarjuk, és rakunk rá valami nehezéket és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és egy kicsit puhuljon az ostya.
Másnap felszeljük aki akarja csoki mázba mártja a felszelt sütit picit kint hagyja majd hűtőbe teszi kb félórára arra megdermed a csoki máz és ehető

CSOKIMÁZ
15 dkg margarint ..15 dkg kristálycukorral 2 evőkanál kakaóporral 1 dl vízzel felfőzzünk és kész ebbe mártjuk a felszelt sütemény tetejét