Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ILDI SZELET

2016.01.21
 
1234902_1561777927369161_6694368462562794372_n.jpg
HOZZÁVALÓK....a tésztához
4 db tojás.......30 dkg cukor.......25 dkg liszt.......2 dl víz......másfél csomag sütőpor....1 teáskanál őrült fahéj......
ELKÉSZÍTÉS
a tojásokat ketté vesszük és 20 dkg cukorral kikeverjük...a lisztet összekeverjük a sütőporral.....és hozzá keverjük a fahéjat is..a maradék 10 dkg cukrot karammelizáljuk és felöntjük a 2dl vízzel és összefőzzük és kihűtjük....ha kihűlt akkor felverjük a tojás fehérjét a tojást a karammelizált cukorral összekeverjük és bele keverjük a lisztet majd óvatosan a felvert habot is hozzáadjuk
180 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük..((tűpróba)))

HOZZÁVALÓK...krém
4 dl víz......1 evőkanál cukor........5 evőkanál cukrozott kakaó.....6 csapott evőkanál liszt....15 dkg kókusz zsír...5 evőkanál sárgabarack lekvár
ELKÉSZÍTÉS
a vizet a cukrot a kakaóport a lisztet összefőzzük ....kicsit kihűtjük hozzá adjuk az apróra szelt kókusz zsírt a lekvár .....jó habosra kikeverjük
felszeljük a tésztát a krémmel megkenjük...tetejét a krémmel vékonyan áthúzzuk és megszórjuk cukrozott kakaóporral