Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kina-édes-csirkemell-falatok

2016.02.04
10252179_626128647464426_5177295897043153296_n.jpg
50 dkg csirke mell filé, megmossuk csíkokra vagy kockára vágjuk.

Pác:.....őrölt fehér bors, só, cukor, 1 tk fehérbor, szezám olaj.
Összekeverjük a csíkokra vágott csirke mell darabokkal 1 órát legalább hagyjuk had érjenek össze az ízek,De még jobb ha egy éjszakát áll benne a húsi.

Bunda.......1/2 csésze liszt, 1/4 csésze étkezési keményítő, 1 felvert tojás, 2 ek olaj, 2/3 csésze víz, kevés só.
összekeverjük és a pácolt csirke mell darabokat megforgatjuk benne. majd wok -ban forró bő olajban kisütjük.


Mézes máz......: 4 ek méz, 4 ek cukor, 3 ek ketchup, 1 ek bor ecet, 1-2 ek szezám mag.
A kisütött csirke mell darabokat megforgatjuk a mézes mázban. Készíthetünk dupla adagot is a mázból,tálalásnál még önthetünk rá külön. Rizzsel,vagy sült tésztával tálaljuk.


http://utazasagasztronomiaban.blogspot.hu/2012/10/kina-edes-csirkemell-falatok.html