Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELRONTOTTAM! MIT TEGYEK? 4 megoldás

2016.01.23

TÚL ZSÍROS LETT AZ ÉTEL...
tedd a lábast hideg vízbe majd 10 percre a fagyasztóba...a zsír meg fagy a tetején és kanállal leszedheted a felesleget

HA CSOMÓS LETT A MÁRTÁS
akkor egy szűrőn szűrd át és mindjárt jó is

HA TÚL HÍG LETT A MÁRTÁS
Egy kávéskanál lisztet (lehet burgonya vagy rizsliszt is) egy csésze hideg vízben keverj simára, majd állandó keverés közben csurgasd bele a mártásba. Forrald fel, így megkapod a kívánt sűrűséget. Vigyázz, ha a lisztet csak simán beleszórod, keverheted bármilyen gyorsan, biztosan csomós lesz! Amikor a mártásod újra felforr, néhány percig még főzd, hogy a liszt íze hozzá idomuljon az ételhez! Különben rántásíze lesz az egésznek.
Habverővel kevés burgonyapüré port is keverhetsz a híg mártásba, így sűrűbb lesz. ezt csak főzeléknél alkalmazható

HA  A LÁBOS ALJÁRA ODA KICSIT LEÉGETT AZ ÉTEL
Gyorsan borítsd át egy másik lábasba de ne kapard ki az edényt...ha megkóstolva nem érezni a kozmált ízt akkor lassú tűzőn folytasd a főzést